5 Essensielle Verktøy for de Perfekte Fargene

Det er ikke alltid så lett å finne fargene som presenterer hjemmesiden riktig. Om du designer en ren korporativ hjemmeside (blå?) eller en strøken fotoportefølje, vil fargene spille en stor rolle i hvordan designet er oppfattet av publikumet. Farger er selve ESSENSEN av hjemmesiden. Derfor er det viktig å få fargene bra. Heldigvis er det mange verktøy som kan hjelpe oss med nettopp det, men som alt annet er noen bedre enn andre. Her kommer 10 verktøy jeg synes er utroligt nyttig å ha:

Color Scheme Designer

Color Scheme Designer farger til din Hjemmeside
Color Scheme Designer er en av favorittene mine. Har et bra grensesnitt som gjør det lekende lett å finne fargene man vil ha.

COLOURlovers

COLOURlovers fargesamfunn
Dette er også en jeg bruker med jevne mellomrom. COLOURlovers tilbyr mer enn bare en måte å finne fargepaletter på. Det er også et sted hvor man kan danne nettverk med andre mennesker for å diskutere fargerelaterte emner, og lese interessante artikler om alt som omhandler farger.

Copaso

Copaso COLOURlovers fargepalett
Copaso er COLOURlovers fargepalettverktøy. Dens mange muligheter tillater deg å lagre fargene, ta fargene fra et bilde, og publisere fargepalettene så flere tusen kan se dem.

Kuler

Kuler fargepaletter
Kuler er en websamfunnsapp laget av adobe, som lar deg søke gjennom fargepalettene laget av andre. Du kan også lage dine egne fargepaletter ved å bruke fargehjulet, harmony rules og fargeslideren.

ColoRotate

ColoRotate 3d palett
I tillegg til å ha en lur måte å velge farger på, ser ColoRotate røff og tøff ut, og er faktisk ganske morsom å bruke. Istedenfor den vanlige 2 dimensjonale måten å presentere på, presenterer ColoRotate i 3d og real time.

Dette er bare en håndfull av verktøy for farger som finnes der ute, men det er de beste jeg har kommet over. Noen som mangler? Post dem du bruker i kommentarene under!

{ 2 comments… read them below or add one }

flidsidon 29 oktober, 2011

Takk for interessant informasjon

admin 4 desember, 2011

Ikke noe problem, håper du fikk nytte av verktøyene 😉

Leave a Comment

Ta Kontakt