Hvordan man Finner de beste Nøkkelordene

Å finne effektive nøkkelord, eller keywords, for artiklene på hjemmesiden din, er et kritisk steg for søkermotoroptimalisering. Har du ikke mange backlinks (andre hjemmesider linker til din), kan det lønne seg å satse på litt mindre populære nøkkelord og/eller long-tail (lengre setninger).

Google Adwords Keyword Tool

Google Keyword Tool
Google Keyword Tool er et av de mest effektive verktøyene man kan bruke for å finne de beste nøkkelordene. man kan skrive inn så mange nøkkelord man vil, og se hvor mange søk som blir gjort på nettopp akkurat det nøkkelordet hver måned – både globalt og lokalt.

Google Trends

Google Trends
Google Trends analyserer en porsjon av Googles websøk for å anslå hvor mange søk som har blitt gjort for de ordene du plotter inn relativt til alle søk gjort på Google over tid – som de viser i en graf.

Under søk- og nyhetsvolumgrafen, viser Google Trends de øverste byene, regionene og språkene hvor folk har søkt på det du plottet inn.

Hot Trends reflekterer hva folk søker på Google i dag. For eksempel:
* «Kostyme» kommer på topp et par uker før halloween.
* «Gave» før Jul
* «Valentines» før Valentines Day

Google Søk

google søk
Vanlige google søk. Når du begynner å skrive et eller annet, kommer det opp forslag – det er disse vi vil ha. Starter du med bokstaven «f» får du «facebook, fox news, forever 21» osv. Dette er er toppsøkene. Deretter skriver vi inn enda en bokstav, f.eks «i», får vi «firefox, fidelity, filezilla» osv.

Så er det bare å fortsette med denne metoden for å finne de beste nøkkelordene.

Google Insights

Google Avansert søkestatistikk
Med Google Avansert søkestatistikk kan du sammenligne søkevolumer over spesifikke regioner, kategorier, tidsintervaller og egenskaper.

intitle: i googlesøk

Google intitle:
Intitle er en kjekk liten sak som man kan bruke for å undersøke hvordan konkurransen din er for de samme nøkkelordene. Siden å ha nøkkelord i taggen er noe av de viktigste for å søkemotoroptimalisere siden, er det de som har det som er de reelle konkurrentene.

Disse verktøyene bruker vi daglig i vår jakt på å finne de beste nøkkelordene. Hva er din erfaring med disse?

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Ta Kontakt